Testsúly

3-5 kg

5-7 kg

7-9 kg

9-12 kg

12-15 kg

15+ kg

Külső

XS

S

M

L

XL

XXL

Belső

Kicsi

Nagy

 

 

Ezt írta nekünk Nikolett:

A cím a Bláthy Ottó 17? Mert 6 éve, mikor először rendeltem mosipelust, még a Baross utcában voltak. 
Még mindig azokat a pelusokat és betéteket használjuk, a két lányom után most a harmadik gyerek, a KisÖcsi gyűri őket, ezért igazán elmondhatom, hogy igényes, minőségi munka egytől egyig! S-es pelusokkal kezdtünk, és a pelenkas kor végéig, XXL-es méretig vásároltuk Önöktől ezeket. 
Anno kényszerűségből kezdtük a mosható pelenkára váltás, mivel a 3 hónapos kislányom egyik eldobható pelenkát sem bírta, hiába akármelyik márka, vagy akármilyen krém, csak a szellőztetés segített. Amint visszakerült rá az eldobható pelenka, újra kezdődőtt. 
Az Önöktől vásárolt mosható pelenkával szűnt meg a hetek óta tartó szenvedésünk, már 3 nap után látványos volt a javulás. Nagyon szeretem a pelenkázó termékeiket! :) 
 
Köszönettel:
 
Balla Nikolett 

Mosható öko-pelenka rendszer

CSOMAGAJÁNLAT: Mosható pelenka XL

CSOMAGAJÁNLAT: Mosható pelenka XL
Akciós ajánlat

3 külső + 18 belső + 2 csomag fátyolbetét + 12 külön nedvszívó mag

Ár: 32.900 Ft (Eredeti ár: 35.550 Ft)

Mosható öko-pelenka külső XL-XXL

Mosható öko-pelenka külső XL-XXL

Mosható, nedvességet át nem eresztő pelenka külső. Zsebes kialakítása és redőzött oldalrésze...

Ár: 3.490 Ft

Mosható öko-pelenka külső M-L

Mosható öko-pelenka külső M-L

Mosható, nedvességet át nem eresztő pelenka külső. Zsebes kialakítása és redőzött oldalrésze...

Ár: 2.990 Ft

Mosható öko-pelenka külső XS-S

Mosható öko-pelenka külső XS-S

Mosható, nedvességet át nem eresztő pelenka külső. Zsebes kialakítása és redőzött oldalrésze...

Ár: 2.490 Ft

Mosható öko-pelenka belső - nagy

Mosható öko-pelenka belső - nagy

A pelenka belső része, amely behajtogatható a külsőbe. Tiszta magas minőségű, jó nedvszívó...

Ár: 990 Ft

Mosható öko-pelenka belső - kicsi

Mosható öko-pelenka belső - kicsi

A pelenka belső része, amely behajtogatható a külsőbe. Tiszta magas minőségű, jó nedvszívó...

Ár: 790 Ft

Nedvszívó mag, kétoldalas 100% pamut

Nedvszívó mag, kétoldalas 100% pamut

A belső pelenkába helyezthető kiegészítő, a nedvszívó képesség fokozására, ha különösen sok a pisi....

Ár: 390 Ft

Fályolbetét

Fályolbetét

Nagyon vékony, a természetben lebomló viszkóz fátyolbetét. A fátyolbetét átereszti a nedvességet a...

Ár: 1.290 Ft

CSOMAGAJÁNLAT: Mosható pelenka XXL

CSOMAGAJÁNLAT: Mosható pelenka XXL
Akciós ajánlat

3 külső + 18 belső + 2 csomag fátyolbetét + 12 külön nedvszívó mag

Ár: 32.900 Ft (Eredeti ár: 35.550 Ft)

CSOMAGAJÁNLAT: Mosható pelenka L

CSOMAGAJÁNLAT: Mosható pelenka L
Akciós ajánlat

3 külső + 18 belső + 2 csomag fátyolbetét + 6 külön nedvszívó mag

Ár: 31.900 Ft (Eredeti ár: 34.050 Ft)

Mosható pelenka rendszer

A modern anya tudatos választása

Mi az a mosható pelenka?

A mosható pelenka rendszer olyan, különösen Nyugat-Európában egyre népszerűbb pelenkázási megoldás, amely ötvözi a hagyományos, ám kényelmetlen és nehezen használható textilpelenkák, valamint a praktikusan használható, ámde költséges és nem eléggé környezetbarát eldobható nadrágpelenkák előnyeit.

Legnagyobb előnye, hogy a pelenkára fordított kiadások jelentősen lecsökkennek.

Hogyan néz ki és hogyan működik?

Alapvetően egy külső és egy belső részből áll. A külső rész olyan, mint egy eldobható nadrágpelenka, éppen olyan egyszerűen feladható és levehető, csak éppen mosható. A belső része olyan, mint egy textilpelenka, csak éppen több rétegből áll és nagyobb nedvszívó képességű. A belső pontosan beleillik a külső részbe. A pelenka külső belső részén, úgynevezett zsebeket alakítunk ki elől és hátul is, ebbe vezetjük be a belsőt. A zsebek stabilan a helyén tartják a belsőt, nem tud elmozdulni.

A külső rész döntően pamutból készül, és egy speciális filmbevonat borítja, amely átengedi a levegőt, így lehetővé teszi, hogy a baba popsija levegőzzön. A bevonat ugyanakkor vízzáró is, így nem engedi át a keletkező nedvességet. Az anyag Oeko-Tex Standard 100 minősítéssel rendelkezik, valamint anti-allergén kezelést is kapott.

A belső rész színtiszta magas minőségű pamut. 

Kiegészítésképpen használható hozzá egy nagyon vékony, a természetben lebomló viszkóz fátyolbetét. A fátyolbetét átereszti a nedvességet a pamutbetét irányába, de vissza nem engedi a baba popsija felé (ún. egyirányú rendszer). Segítségével könnyen eltávolítható a pelenka tartalma. 25-ös csomagban kapható, akár ki is mosható.

Szintén opcionális kiegészítő egy olyan nedvszívó mag, amely a pelenka belsőbe helyezhető.

Milyen előnyei vannak?

Már egy gyerek esetén is gazdaságosabb, mint az eldobható pelenka, még azzal együtt is, hogy a mosás is valamiféle költséggel jár. A pelenkarendszer eltehető a következő gyermek számára, így több gyerek esetén a pelenkázás költségei összességében felére, harmadára csökkenhetnek.

Bár ma még kevesen tartják ezt fontosnak, jóval kisebb a környezeti terhelése, mint ha eldobható pelenkát használnánk, még akkor is, ha tudjuk, hogy a mosás energia, víz, és mosószer felhasználásával jár. A mi pelenka külsőnk sem bomlik le hamarabb, mint egy eldobható pelenka, de belátható, hogy jóval kevesebb kerül belőle a szeméttelepekre, hiszen egy-egy darabot nagyon sokáig használunk. Még többet tehetünk a környezetünkért azzal, hogy a pelenkát mosószódával mossuk.

Egyes tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a pelenkarendszer ösztönzi a gyermeket a korábbi szobatisztaságra. A babák ugyanis korábban észlelik a teli pelenka kellemetlenségeit, mint a nedvességet szinte teljes egészében elnyelő pelenkákat használó társaik.

Ha azt a lefolyórendszer megengedi (kérjük, ezt előtte ellenőrizze), a fátyolbetét segítségével a pelenka tartalma könnyen a lefolyóba önthető, nem okozva kellemetlen szagokat a szemetes környékén.

Milyen hátrányai lehetnek?

A mosható pelenkát mosni kell. Akik ódzkodnak ettől, és ez az első gyermekük, azoknak most szólunk, hogy biztos, hogy enélkül is rengeteget fognak mosni. Tapasztalataink szerint az, hogy még a pelenkát is mosni kell, már igazán nem szokott számítani.

Hogyan, mennyit kell vásárolni belőle?

Hat méret létezik, de csak a legritkább esetben kell mind a hatot megvásárolni. Gyakran át lehet ugorni egy-egy méretet, illetve a legtöbb baba már szobatiszta akkor, amikor a hatodik méretre kerülne sor. Az is lehet, hogy rögtön a második mérettel lehet kezdeni, ha a baba az átlagnál nagyobb testsúllyal született.

Az, hogy méretenként hány külsőre és belsőre van szüksége, az nagymértékben attól függ, hogy milyen gyakran mos, illetve hogy mik a baba szükségletei. Egy méretből általában 2-3 külsőt, és 12-18 belsőt érdemes vásárolni.

A fátyolbetét nem szükséges eleme a rendszernek, csak praktikus kiegészítő. Költsége minimális

 

Hogyan kell mosni?

A külső részt lehet magas, 95 fokos hőmérsékleten mosni, bár nem mindig szükséges ez a hőfok. A tépőzár viszont csak 60 fokos mosásnál őrzi meg hosszú ideig tapadását. Ezért inkább a 60 fokos maximális mosási hőfokot ajánljuk a külső esetén. Vasalni nem kell. Ne klórozza, és ne használjon oldószereket a tisztításához. Lehet szárítógépben szárítani, de legfeljebb 70 fokon.

A belső részt sem szabad klórozni, maximum 90 fokon mossa! Ha úgy érzi, fehérítés szükséges, használjon inkább szódabikarbónát és mosószódát.

Ha áztatni és öblíteni szeretné a pelenkákat, javasoljuk erre az ecetes vizet. Az ecetes vízbe fertőtlenítés céljából csepegtethetünk néhány csepp levendula-, vagy teafaolaj cseppet.

Ha igazán hosszú élettartamot szeretne a pelenkáinak, használjon környezetbarát mosószódát, öblítésre pedig ecetet. Mint azt bizonyára Ön is tudja, a baba bőre érdekében általában nem javasolják az öblítőket pelenkamosásra.

A fátyolbetét egyéni igény szerint eldobható, de ki is lehet mosni. Vasalni alacsony hőfokos lehet.

Ez hazai termék?

Ez egy speciális, ritka alapanyag, amely csak külföldről szerezhető be. A tervezésről és a gyártásról viszont magyar elmék és kezek gondoskodnak.

Milyen méretet vásároljak?

A méret alapvetően a baba testsúlyától függ. Az alábbi táblázat azt mutatja, hogy az első pelenka csomag milyen méretű legyen. Azonban mivel a termék rugalmas, nem kell automatikusan váltani a következőre akkor, ha a baba átlép a következő „súlycsoportba”, csak ha már Ön is úgy látja, hogy már szükséges. Így nem feltétlenül kell minden méretet megvásárolni.

Testsúly

3-5 kg

5-7 kg

7-9 kg

9-12 kg

12-15 kg

15+ kg

Külső

XS

S

M

L

XL

XXL

Belső

Kicsi

Nagy