Info

Kedves Vevők! Kismamaruháinkat jellemzően rendelésre, 1 hetes határidővel, az egyéni igények figyelembe vételével készítjük el. Az akciós termékeink ugyanakkor készleten vannak, azonnal elérhetők, de szín- és méretválasztékuk korlátozott.

Kismamaruha

Gitta sportos kismama nadrág

Gitta sportos kismama nadrág

Sokzsebes, kényelmes, lezser, praktikus vászonnadrág. Csípővonalon gomblyukas gumiszalaggal...

Ár: 12.900 Ft

Alida szoptatós tunika

Alida szoptatós tunika

Hosszított sztreccs fazonú kismama tunika. Az oldalán zsinórok segítségével rövidíthető, így a...

Ár: 7.900 Ft

Csilla kismama szoknya

Csilla kismama szoknya

Könnyű gyűrt pamut szoknya, a nyári nagy melegre. A derekán kényelmes pamut bandázs biztosítja a...

Ár: 6.900 Ft

Bandázs

Bandázs

Magasított oldalrészű bandázs. Normál és kismama változatban is rendelhető, egyszínű és mintás...

Ár: 2.990 Ft

Sziszi szoptatós hálóing

Sziszi szoptatós hálóing

Nőies szoptatós hálóing. Az elején a kis boleró alatt egy rejtett szoptatós nyílás van, ami könnyen...

Ár: 5.900 Ft

Vastag téli leggings

Vastag téli leggings

Praktikus téli leggings. Ajánljuk utcai viseletnek, vagy akár hosszabb téli sétákhoz is. Anyaga 95%...

Ár: 5.400 Ft

Köntös

Köntös

Átlapolt, sálgalléros elegáns köntös. Anyaga tükörbársony, 100% poliészter. A köntös csípőbősége...

Ár: 2.900 Ft

Szoptatós hálóing, átlapolt-dekoratív dekoltázzsal

Szoptatós hálóing, átlapolt-dekoratív dekoltázzsal

Kényelmes, lezser "A" vonalú hálóing a várandósság és a szoptatás időszakára. Az átlapolt eleje...

Ár: 5.900 Ft

Szoptatós hálóing, átlapolt dekoratív dekoltázzsal

Szoptatós hálóing, átlapolt dekoratív dekoltázzsal

Kényelmes, lezser "A" vonalú hálóing a várandósság és a szoptatás időszakára. Az átlapolt eleje...

Ár: 5.900 Ft

Nyárias nőies feslső, romantikus színekben, S-s méretben

Nyárias nőies feslső, romantikus színekben, S-s méretben

Nagyon szép, romantikus, nőies felső, nyári viseletre. Dekoltázsa mélyebb környak, oldalt...

Ár: 4.900 Ft

Tanácsok a vásárláshoz

Mielőtt elkezdené a vásárlást, gondolja végig, a terhessége során hány ruhadarabra lesz szüksége, illetve mennyi pénzt kíván erre fordítani.

Az egyik legfontosabb és leghamarabb szükséges ruhadarab a nadrág. Egy átlagos terhesség alatt a nők derékkerülete általában 28-35 cm-rel nő. Gyakran találkozunk azzal, hogy már a normál nadrág kényelmetlen, de még a várandós nadrág bőségét soknak ítélik meg, illetve nem tartják csinosnak. Abban az esetben, ha nem akar havonta új nadrágot vásárolni, ne válasszon olyan nadrágot, amely derékkerülete nem szabályozható, nem tágítható megfelelően nagyra. Egy szakszerűen gyártott, előkészített nadrág esetén tudható, mennyivel bővíthető egy nadrág. Ha kétségei vannak, hívjon bennünket!

A nadrágok bővítésére többféle módszer létezik. Az egyik legelterjedtebb a pamut betétrész beszabása a pocakrészen. Ebben az esetben arra érdemes figyelni, hogy az elvágás vonala hová esik, mert ha rossz helyen van a szabásvonal, nem lehet a nadrágot felhúzni a pocakra, „megáll” a pocak alatt. Ez nagyon kényelmetlen, irritálja az egyébként is érzékeny hasat. Találkoztunk már olyan nadrággal, amelynek a hátában volt gomblyukas gumipánt, illetve állítási lehetőség. Ezek nem túl praktikus konstrukciók, hiszen a „változás” elől zajlik.

A kismamaruhákkal kapcsolatban gyakori kérdés, hogy szülés után lehet-e hordani. Vannak olyan ruhadarabok, elsősorban felsőrészek, ruhák, amelyek kisebb átalakításokkal hordhatóak. Nadrágok esetén nem igazán lehet megoldani a visszaalakítást, bár ez sem lehetetlen. A gyakorlatban viszont azt látjuk, hogy a kismamaruhából nem vásárolnak annyit, ami biztosítaná egy-egy darab kíméletes használatát. Tehát gyakran viseltesre hordják, de még ezeket a darabokat is el lehet tenni a következő terhességre. A másik, amit talán érdemes végig gondolni, hogy akarom-e azokat a ruhákat hordani a szülés után, amit a várandósság hónapjai alatt, „másállapotomban” viseltem.

Az alapanyagok tekintetében mindenképp a természetes szálakat tartalmazó alapanyagot érdemes választani. Egy nadrág árának tükröznie kell a felhasznált alapanyagot. Egy elasztikus poliészterből készült nadrág akár feleannyiba is kerülhet, mint egy viszkóz vagy gyapjú keverékszövetből készült termék. A pamutok (pl. bársony) valahol a kettő között vannak. A bársony esetén fontos tisztázni, hogy avatott-e, mert ellenkező esetben akár 4-5 cm-rel megrövidülhet az első mosáskor. Nálunk minden bársony avatott, ilyen nem fordulhat elő. Az elasztán, mely egy mesterséges rugalmas szál, kényelmesebbé teszi a ruhadarabokat. A túl sok elasztánt tartalmazó szövetek azonban rosszul szellőznek, hamarabb szennyeződik a ruhadarab. A mesterséges szövetek még bolyhozott változatban is hidegek, míg a természetes szál tartalmú szövetek melegebbek. A két anyag ára közötti különbséget hamar felemészti a harisnyákra költött pénz.

A felsőrészek (blúzok, garbók, topok, tunikák, mellények, kötényruhák) esetében talán még fontosabb, hogy természetes alapanyagú legyen. Egyéni döntés, hogy erre áldoz-e, sokan megoldják bővebb ruhadarabjaikkal, de manapság a felsőrészek tekintetében is bőséges a választék.

A kantáros nadrágot, a klasszikus kismama viseletet még mindig nagyon sokan vásárolják a hidegebb hónapokban, mert meleg, kényelmes, praktikus ruhadarab.  Nagyon sokféle kialakítású modellt lehet kapni. Sokan úgy gondolják, a kantár inkább hátrány a gyakori öltözködés miatt, mint előny.