Info

Kedves Vevők! Kismamaruháinkat jellemzően rendelésre, 1 hetes határidővel, az egyéni igények figyelembe vételével készítjük el. Az akciós termékeink ugyanakkor készleten vannak, azonnal elérhetők, de szín- és méretválasztékuk korlátozott.

Kismamaruha

Micike farmer kisszoknya

Micike farmer kisszoknya

Nagyon kényelmes csípőbetétes kismama szoknya. Alapanyaga elasztikus koptatott pamut farmer....

Ár: 6.900 Ft

Nana farmer szoknya

Nana farmer szoknya

Koptatott, elasztikus pamutfarmer kisszoknya. "A" vonalú, 6 részből szabott bővebb fazonú szoknya....

Ár: 6.900 Ft

Mici nyári kismamaszoknya

Mici nyári kismamaszoknya

Könnyű pamutból készült nőies nyári szoknya. Rendkívül kényelmes, állítható gumipántja mélyen a...

Ár: 6.100 Ft

Jing jóganadrág

Jing jóganadrág

Elasztikus pamut jóganadrág. Nagyon kényelmes normál és pocakos állapotban is. Leggings-nek is...

Ár: 4.900 Ft

Anina felső

Anina felső

Különleges alkalmakra is ajánljuk ezt a nőies felsőt. A vállon és a mell alatti diszkrét...

Ár: 5.900 Ft

Szelli tunika

Szelli tunika

Klasszikus tunika. Mell alatt egy pánt fut végig, amit hátul karcsúsító megkötőként is...

Ár: 5.490 Ft

Fodros Alex ingblúz

Fodros Alex ingblúz

Klasszikus női ingblúz különleges fodrozott dekoltázzsal. Hátul megkötővel karcsúsítható....

Ár: 7.900 Ft

Alex piés ingblúz

Alex piés ingblúz

Klasszikus ingblúz, dekoltázsát letűzött kis hajtások díszítik. Mell alatt széles megkötővel...

Ár: 7.900 Ft

Barbi szatén boleró

Barbi szatén boleró

Elegáns, klasszikus női boleró. Praktikus kiegészítője bármilyen viseletnek. Hosszú- és rövidujjú...

Ár: 4.900 Ft

Csilla szoknya, fekete

Csilla szoknya, fekete

Könnyű nyári pamutszoknya, derekán elasztikus bandázs, amely visszahajtható a csípőre. Különleges...

Ár: 6.900 Ft

Tanácsok a vásárláshoz

Mielőtt elkezdené a vásárlást, gondolja végig, a terhessége során hány ruhadarabra lesz szüksége, illetve mennyi pénzt kíván erre fordítani.

Az egyik legfontosabb és leghamarabb szükséges ruhadarab a nadrág. Egy átlagos terhesség alatt a nők derékkerülete általában 28-35 cm-rel nő. Gyakran találkozunk azzal, hogy már a normál nadrág kényelmetlen, de még a várandós nadrág bőségét soknak ítélik meg, illetve nem tartják csinosnak. Abban az esetben, ha nem akar havonta új nadrágot vásárolni, ne válasszon olyan nadrágot, amely derékkerülete nem szabályozható, nem tágítható megfelelően nagyra. Egy szakszerűen gyártott, előkészített nadrág esetén tudható, mennyivel bővíthető egy nadrág. Ha kétségei vannak, hívjon bennünket!

A nadrágok bővítésére többféle módszer létezik. Az egyik legelterjedtebb a pamut betétrész beszabása a pocakrészen. Ebben az esetben arra érdemes figyelni, hogy az elvágás vonala hová esik, mert ha rossz helyen van a szabásvonal, nem lehet a nadrágot felhúzni a pocakra, „megáll” a pocak alatt. Ez nagyon kényelmetlen, irritálja az egyébként is érzékeny hasat. Találkoztunk már olyan nadrággal, amelynek a hátában volt gomblyukas gumipánt, illetve állítási lehetőség. Ezek nem túl praktikus konstrukciók, hiszen a „változás” elől zajlik.

A kismamaruhákkal kapcsolatban gyakori kérdés, hogy szülés után lehet-e hordani. Vannak olyan ruhadarabok, elsősorban felsőrészek, ruhák, amelyek kisebb átalakításokkal hordhatóak. Nadrágok esetén nem igazán lehet megoldani a visszaalakítást, bár ez sem lehetetlen. A gyakorlatban viszont azt látjuk, hogy a kismamaruhából nem vásárolnak annyit, ami biztosítaná egy-egy darab kíméletes használatát. Tehát gyakran viseltesre hordják, de még ezeket a darabokat is el lehet tenni a következő terhességre. A másik, amit talán érdemes végig gondolni, hogy akarom-e azokat a ruhákat hordani a szülés után, amit a várandósság hónapjai alatt, „másállapotomban” viseltem.

Az alapanyagok tekintetében mindenképp a természetes szálakat tartalmazó alapanyagot érdemes választani. Egy nadrág árának tükröznie kell a felhasznált alapanyagot. Egy elasztikus poliészterből készült nadrág akár feleannyiba is kerülhet, mint egy viszkóz vagy gyapjú keverékszövetből készült termék. A pamutok (pl. bársony) valahol a kettő között vannak. A bársony esetén fontos tisztázni, hogy avatott-e, mert ellenkező esetben akár 4-5 cm-rel megrövidülhet az első mosáskor. Nálunk minden bársony avatott, ilyen nem fordulhat elő. Az elasztán, mely egy mesterséges rugalmas szál, kényelmesebbé teszi a ruhadarabokat. A túl sok elasztánt tartalmazó szövetek azonban rosszul szellőznek, hamarabb szennyeződik a ruhadarab. A mesterséges szövetek még bolyhozott változatban is hidegek, míg a természetes szál tartalmú szövetek melegebbek. A két anyag ára közötti különbséget hamar felemészti a harisnyákra költött pénz.

A felsőrészek (blúzok, garbók, topok, tunikák, mellények, kötényruhák) esetében talán még fontosabb, hogy természetes alapanyagú legyen. Egyéni döntés, hogy erre áldoz-e, sokan megoldják bővebb ruhadarabjaikkal, de manapság a felsőrészek tekintetében is bőséges a választék.

A kantáros nadrágot, a klasszikus kismama viseletet még mindig nagyon sokan vásárolják a hidegebb hónapokban, mert meleg, kényelmes, praktikus ruhadarab.  Nagyon sokféle kialakítású modellt lehet kapni. Sokan úgy gondolják, a kantár inkább hátrány a gyakori öltözködés miatt, mint előny.