Info

Kedves Vevők! Kismamaruháinkat jellemzően rendelésre, 1 hetes határidővel, az egyéni igények figyelembe vételével készítjük el. Az akciós termékeink ugyanakkor készleten vannak, azonnal elérhetők, de szín- és méretválasztékuk korlátozott.

Kismamaruha

Tekla várandós póló

Tekla várandós póló

Vastagabb elasztikus pamutból készült kényelmes várandós póló. A mellrészét és az oldalát húzások...

Ár: 5.900 Ft

Ágita kismama bársonynadrág

Ágita kismama bársonynadrág

    További fotók:

Ár: 10.900 Ft

Ágita kismama szövetnadrág

Ágita kismama szövetnadrág

Nagyon kényelmes, csípőbetétes kismama szövetnadrág, klasszikus szárral. Térdvonalig szűkül, majd...

Ár: 9.900 Ft

Gitta sportos kismama farmernadrág

Gitta sportos kismama farmernadrág

Sportos, lezser, bő fazonú sok zsebes kismama farmernadrág. Csípővonalon gomblyukas gumiszalaggal...

Ár: 12.900 Ft

Tilda csőszárú kismama farmernadrág

Tilda csőszárú kismama farmernadrág

Rendkívül elasztikus farmeranyagból készült csőszárú fazon. A derék kialakítása a terhesség egész...

Ár: 10.900 Ft

Mona viszkóz kismama felső

Mona viszkóz kismama felső

Nőies dekoltázsú klasszikus elasztikus viszkóz kismama póló. Oldalán húzásokkal bővített. Mell...

Ár: 4.900 Ft

Mona pamut kismama felső

Mona pamut kismama felső

Nőies dekoltázsú kényelmes elasztikus pamut kismama felső. A derékméret változásához szükséges...

Ár: 4.900 Ft

Trixi elegáns szövetnadrág

Trixi elegáns szövetnadrág

Nagyon csinos és kényelmes, elegáns szövetnadrágot kínálunk, többféle viszkóz alapú elasztikus...

Ár: 9.900 Ft

Nana fekete farmerszoknya

Nana fekete farmerszoknya
Akciós ajánlat

Átmeneti vastagságú farmerszövetből készült A-vonalú szoknya. Csípőrészén széles bújtatók és...

Ár: 4.900 Ft (Eredeti ár: 6.900 Ft)

Nana középbarna farmerszoknya

Nana középbarna farmerszoknya
Akciós ajánlat

Átmeneti vastagságú farmerszövetből készült A-vonalú szoknya. Csípőrészén széles bújtatók és...

Ár: 3.900 Ft (Eredeti ár: 6.900 Ft)

Tanácsok a vásárláshoz

Mielőtt elkezdené a vásárlást, gondolja végig, a terhessége során hány ruhadarabra lesz szüksége, illetve mennyi pénzt kíván erre fordítani.

Az egyik legfontosabb és leghamarabb szükséges ruhadarab a nadrág. Egy átlagos terhesség alatt a nők derékkerülete általában 28-35 cm-rel nő. Gyakran találkozunk azzal, hogy már a normál nadrág kényelmetlen, de még a várandós nadrág bőségét soknak ítélik meg, illetve nem tartják csinosnak. Abban az esetben, ha nem akar havonta új nadrágot vásárolni, ne válasszon olyan nadrágot, amely derékkerülete nem szabályozható, nem tágítható megfelelően nagyra. Egy szakszerűen gyártott, előkészített nadrág esetén tudható, mennyivel bővíthető egy nadrág. Ha kétségei vannak, hívjon bennünket!

A nadrágok bővítésére többféle módszer létezik. Az egyik legelterjedtebb a pamut betétrész beszabása a pocakrészen. Ebben az esetben arra érdemes figyelni, hogy az elvágás vonala hová esik, mert ha rossz helyen van a szabásvonal, nem lehet a nadrágot felhúzni a pocakra, „megáll” a pocak alatt. Ez nagyon kényelmetlen, irritálja az egyébként is érzékeny hasat. Találkoztunk már olyan nadrággal, amelynek a hátában volt gomblyukas gumipánt, illetve állítási lehetőség. Ezek nem túl praktikus konstrukciók, hiszen a „változás” elől zajlik.

A kismamaruhákkal kapcsolatban gyakori kérdés, hogy szülés után lehet-e hordani. Vannak olyan ruhadarabok, elsősorban felsőrészek, ruhák, amelyek kisebb átalakításokkal hordhatóak. Nadrágok esetén nem igazán lehet megoldani a visszaalakítást, bár ez sem lehetetlen. A gyakorlatban viszont azt látjuk, hogy a kismamaruhából nem vásárolnak annyit, ami biztosítaná egy-egy darab kíméletes használatát. Tehát gyakran viseltesre hordják, de még ezeket a darabokat is el lehet tenni a következő terhességre. A másik, amit talán érdemes végig gondolni, hogy akarom-e azokat a ruhákat hordani a szülés után, amit a várandósság hónapjai alatt, „másállapotomban” viseltem.

Az alapanyagok tekintetében mindenképp a természetes szálakat tartalmazó alapanyagot érdemes választani. Egy nadrág árának tükröznie kell a felhasznált alapanyagot. Egy elasztikus poliészterből készült nadrág akár feleannyiba is kerülhet, mint egy viszkóz vagy gyapjú keverékszövetből készült termék. A pamutok (pl. bársony) valahol a kettő között vannak. A bársony esetén fontos tisztázni, hogy avatott-e, mert ellenkező esetben akár 4-5 cm-rel megrövidülhet az első mosáskor. Nálunk minden bársony avatott, ilyen nem fordulhat elő. Az elasztán, mely egy mesterséges rugalmas szál, kényelmesebbé teszi a ruhadarabokat. A túl sok elasztánt tartalmazó szövetek azonban rosszul szellőznek, hamarabb szennyeződik a ruhadarab. A mesterséges szövetek még bolyhozott változatban is hidegek, míg a természetes szál tartalmú szövetek melegebbek. A két anyag ára közötti különbséget hamar felemészti a harisnyákra költött pénz.

A felsőrészek (blúzok, garbók, topok, tunikák, mellények, kötényruhák) esetében talán még fontosabb, hogy természetes alapanyagú legyen. Egyéni döntés, hogy erre áldoz-e, sokan megoldják bővebb ruhadarabjaikkal, de manapság a felsőrészek tekintetében is bőséges a választék.

A kantáros nadrágot, a klasszikus kismama viseletet még mindig nagyon sokan vásárolják a hidegebb hónapokban, mert meleg, kényelmes, praktikus ruhadarab.  Nagyon sokféle kialakítású modellt lehet kapni. Sokan úgy gondolják, a kantár inkább hátrány a gyakori öltözködés miatt, mint előny.